Prajitura cu zmeura si mascarpone

posted in: Sugar Free | 0

Azi am fost pentru prima dată la cules de zmeură la o fermă de legume și fructe din oraș în sistem pick up by yourself. Am mai cules desigur și în drumețiile montane din România dar nu se compară cu experiența oferită de o fermă autorizată și intreținută unde la fiecare pas găseşti fructe.

Ferma familiei Schwarz pe langă zmeură, în aceelasi sistem pick up oferă de asemenea mure, căpşuni și diverse legume. Zmeura se numără printre fructele mele preferate după smochine și urmate de căpşuni deci vă puteți imagina ce “soul treat” a fost pentru mine să fiu în mijlocul unei asemenea plantații.

Am avut puține emoții în legătură cu copiii: Dacă se plictisesc? Dacă nu apuc să culeg suficientă zmeură? Dacă încep să rupă din plante sau chiar să se rostogolească la vale? Detalii….
Totul a decurs minunat! Au cules cot la cot cu mine, puțin ce-i drept, cam 5 minute hai 10 Maxim! Apoi au luat-o la vale, dar nu rostogol, au răsturnat de câteva ori cutia cu zmeură, mai bine spus s-au împiedicat de ea, dar chiar ne-am simțit foarte bine și în mai puțin de două ore am cules peste 3 kg de zmeură. Ah și plantele nu au fost “agasate”, Damian a deprins destul de rapid mişcările “aducătoare” de zmeură .

Ajunși acasă nu puteam să nu gătesc o prăjitură, având o asemenea cantitate mult mai mare decât pofta mea inițială. Am optat pentru o combinație light de mascarpone și cocos. Aceste trei ingrediente combinate alcătuiesc o minunăție de prajitură pentru papilele tale gustative. Ca de obicei este o rețetă sugarfree, din păcate singurii biscuiți pe care i-am avut acasă erau Liebniz (30% less sugar), poți opta pentru un brand fără zahăr.Contrastul dintre prăjitura cremoasă și biscuiții crocanți îi conferă o notă diferită, care personal îmi place foarte mult, din acest motiv nu ar trebui excluşi din decor.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Folosind aceeași rețetă am făcut cu ceva timp în urmă și un tort. Am dublat ingredientele pentru stratul de zmeură și a ieșit absolut delicios.

 

Print Recipe
Prăjitură cu zmeură și mascarpone
Course Desert
Prep Time 20 minute
Cook Time 15 minute
Passive Time 35 minute
Servings
Ingredients
Aluatul de bază
Crema de zmeură
Crema de mascarpone
Course Desert
Prep Time 20 minute
Cook Time 15 minute
Passive Time 35 minute
Servings
Ingredients
Aluatul de bază
Crema de zmeură
Crema de mascarpone
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă () cu puțin unt s-au folosiți hârtie de copt.
  2. Topiți untul după care îl puneți deoparte la răcit.
  3. Puneți ouăle impreună cu vârful de sare și xylitolul în vasul procesorului de bucătărie (sau puteți folosi mixerul de mană) și bateți oca 5-8 minute. Se amestecă făina cu praful de copt și se pune deoparte.
  4. Se adaugă untul topit în mixtura de ou și se amestecă puțin, dar bine, apoi adăugați făina și amestecați încet.
  5. Se toarnă aluatul în tavă și se coace timp de 13-16 minute. Nu uitați de "testul scobitorii"!
  6. Pentru stratul de zmeură, într-un bol amestecați 4-5 linguri de suc cu amidonul de porumb și lăsați-l deoparte. Se fierbe sucul rămas într-o cratiță și se adaugă zmeura zdrobită puțin cu o furculiță. Acum adăugati amestecul de amidon de porumb încet, amestecând continu peste zmeură. Se fierbe pentru ultima oară și se toarnă (fierbinte) peste aluatul cald. Cu o paletă de bucătărie răspandiți uniform crema pe toată suprafața tăvii de copt.
  7. Lăsati stratul de zmeură să se răcească complet.
  8. Amestecați manual crema de mascarpone cu mierea și păstaia de vanilie. Întindeți crema de mascarpone pestre stratul de zmeură și lăsați prăjitura la răcit 3-4 ore sau peste noapte.
  9. Înainte de servire se decorează cu zmeură și biscutii rupți. Se adaugă cocos sau ciocolată albă rasă.
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *