Prăjitură cu cireșe și cartof dulce
Paleo | Vegan | Sugar Free |
Servings Prep Time
4porții 20minute
Cook Time Passive Time
25minute 45minute
Servings Prep Time
4porții 20minute
Cook Time Passive Time
25minute 45minute
Ingredients
Pentru aluat
Umplutura de cireșe
Instructions
  1. Gățiți bucățile de cartofi cu ajutorul unui steamer. Dacă nu dețineți un astfel de aparat puteți plasa cartofii într-o sită așezată deasupra unei oale cu apă aflată în clocot. Lăsați cartofii dulci să se gătească la abur aprox. 10-15 minute sau până când sunt pătrunși ușor la introducerea unei furculițe.
  2. Odată gătiți, plasați cartofii într-un alt castron. Adăugați uleiul de cocos și pasați asemenea obținerii piureului. După obținerea unei consistențe cremoase adăugați făina de cocos, scorțișoara, sarea și amestecați bine cu mâinile.
  3. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați din fiecare o bilă. Pe două bucăți separate de hârtie de copt plasați bilele și întindeți aluatul la dimensiunile tăvii aprox. (10X12cm).
  4. Preîncălziți cuptorul la 180°C și vă puteți apuca de pregătirea umpluturii de cireșe.
  5. Într-un castron mic adăugați curmalele acoperite cu apă fierbinte și lăsăți-le la înmuiat 5 minute. Într-o oală separată adăugați cireșele cu zeama de lămâie și puneți-le la foc mediu spre mic pentru 5 minute, după care adăugați curmalele plus două linguri din apă în care s-au hidratat și continuați sa amestecați până când obțineți o consistentă mai groasă, asemenea unui sos. Luați oala de pe foc și adăugați pudra de arrowroot și scorțișoara și amestecați până la omogenizare.
Recipe Notes

Se poate consuma caldă sau rece. Se poate depozita la frigider până la 3 zile într-un container închis ermetic.