Prăjitură cu cireșe și cartofi dulci

posted in: Food, Sugar Free | 0

 

 

O prăjitură cu fructe de sezon incredibil de delicioasă, ușor de preparat, paleo și fără zahăr rafinat. Perfectă ca și gustare în deplasări și nu numai, poate fi consumată caldă sau rece iar depozitată corespunzător își păstreaza valabilitatea până la 3 zile.

 

 

 

Am primit weekendul trecut o găleată de cireșe din curtea mătușii mele de lasat.  Ador cireșele, iar când sunt din curtea familiei parcă sunt și mai delicioase. Fără să stau prea mult pe gânduri m-am apucat repede să prepar un desert, prajituriile cu fructe fiind preferatele familiei. Cum aproape mereu la felul principal rămâne puțîn din garnitură în farfurie, in timp ce la deserturi piticii se ling pe degete am hotărât de această dată să le fac o surpriză dulce din prânzul neconsumat anterior. Cum la clasicii gomboti cu prune se folosesc cartofi și sunt absolut delicioși, la această rețetă am adăugat cartofii dulci neconsumati la prânz plus câteva bucăți extra pentru a obține un deliciu expres.

Pe lângă absolut minunata făină de cocos pe care o iubim și o folosim regulat ca înlocuitor la făină de grâu, această rețetă conține și pudră Arrowroot, aceasta din urmă fiind un amidon ușor digerabil extras din rădăcinile plantei Maranta arundinacea. Este fără gluten și poate fi folosită ca înlocuitor direct al amidonului de porumb pentru persoanele cu alergii. Nu are nici o aromă proprie, deci poate fi folosit pentru a îngroșa orice sos, supă, tocană sau budincă și nu afectează nici culoarea produsului finit, din acest motiv este nelipsită din cămară noastră, fiind de asemenea o alternativă ideală pentru gelatină.

 

 

 

 

 

 

Print Recipe
Prăjitură cu cireșe și cartof dulce
Paleo | Vegan | Sugar Free |
Course Desert
Prep Time 20 minute
Cook Time 25 minute
Passive Time 45 minute
Servings
4 porții
Ingredients
Pentru aluat
Umplutura de cireșe
Course Desert
Prep Time 20 minute
Cook Time 25 minute
Passive Time 45 minute
Servings
4 porții
Ingredients
Pentru aluat
Umplutura de cireșe
Instructions
  1. Gățiți bucățile de cartofi cu ajutorul unui steamer. Dacă nu dețineți un astfel de aparat puteți plasa cartofii într-o sită așezată deasupra unei oale cu apă aflată în clocot. Lăsați cartofii dulci să se gătească la abur aprox. 10-15 minute sau până când sunt pătrunși ușor la introducerea unei furculițe.
  2. Odată gătiți, plasați cartofii într-un alt castron. Adăugați uleiul de cocos și pasați asemenea obținerii piureului. După obținerea unei consistențe cremoase adăugați făina de cocos, scorțișoara, sarea și amestecați bine cu mâinile.
  3. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați din fiecare o bilă. Pe două bucăți separate de hârtie de copt plasați bilele și întindeți aluatul la dimensiunile tăvii aprox. (10X12cm).
  4. Preîncălziți cuptorul la 180°C și vă puteți apuca de pregătirea umpluturii de cireșe.
  5. Într-un castron mic adăugați curmalele acoperite cu apă fierbinte și lăsăți-le la înmuiat 5 minute. Într-o oală separată adăugați cireșele cu zeama de lămâie și puneți-le la foc mediu spre mic pentru 5 minute, după care adăugați curmalele plus două linguri din apă în care s-au hidratat și continuați sa amestecați până când obțineți o consistentă mai groasă, asemenea unui sos. Luați oala de pe foc și adăugați pudra de arrowroot și scorțișoara și amestecați până la omogenizare.
Recipe Notes

Se poate consuma caldă sau rece. Se poate depozita la frigider până la 3 zile într-un container închis ermetic.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *