Chiftele de cartofi

posted in: Baby Led Weaning, Food | 0

Aproape în fiecare Duminică lângă felul principal gătesc piure de cartofi ca şi garnitură. Această tradiție persistă încă din copilărie, la prânzul duminical savurat alături de familie. Personal, ador piureul de cartofi si atnci cand eram copil abia aşteptam duminica tocmai din acest motiv. Ulterior când m-am aşezat la casa mea am făcut câteva “abuzuri” şi l-am preparat de mai multe ori pe săptămână dar cum “old habbits die hard” am revenit la tradiționalul prânz duminical.

Datorită texturii, prefer să-l mănânc proaspăt aşa că reîncălzitul iasă din ecuație, iar cum prunele nu sunt tot anul ca să facem gomboți, “reciclarea” aceastuia prinde un gust irezistibil sub forma acestor chifteluțe cu cheddar si totodata te ajuta sa nu faci risipa aruncand mancarea neconsumata. Combinații sunt multe, poți folosi cam orice din frigider, adaptat gustului personal, iar cântărirea ingredientelor nu este necesară…mai simplu de atât nici nu se poate! Chiftelele le poți servi lânga un grill, lângă felul principal de a doua zi sau chiar simple, ca şi gustare sunt nemaipomenite, piticii nostri mereu înfulecă cateva pâna să apuc sa le termin, iar eu îi acompaniez.

Pentru copii recomand să le prăjiți în unt chiar dacă va diferii textura şi va fi puțin mai greu de manevrat în tigaie (riscă să se rupă la întoarcere, acest incomvenient se poate diminua dacă este bine incinsă tigaia, iar dupa aproximativ 30sec schimbi într-o treptă inferioară, iar dultii pot opta pentru varianta prajita in ulei. Mai jos aveti reteta de la 0, iar daca in ziua de luni a-ti ramas cu piure de cartofi, il puteti refolosi dupa preferinte.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Print Recipe
Chiftele de cartofi
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 10 mnute
Passive Time 20 minute
Servings
10 chiftele
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 10 mnute
Passive Time 20 minute
Servings
10 chiftele
Instructions
  1. Se fierb cartofii, adaugi putina sare si unt apoi se zdrobesc pana se ajune la consistenta piureului.
  2. Adaugi 1 ou, brânza cheddar rasă, ceapa verde tocată, pătrunjelul și usturoiul zdrobit.
  3. Se amestecă toate ingredientele impreună și apoi se împarte din amestec porții de câte 100 g fiecare.
  4. Rotiți fiecare porție în palme pană se formează o bilă, apoi o aplatizați pentru a obține o formă cu diametrul de aproximativ 1,5 inch.
  5. Tăvăliti fiecare chiftea în amidon (sau făină) apoi le prăjiți în unt (sau ulei), pană devin maro-aurii, pe ambele părti.
  6. Scoateți ciftelele pe o farfurie acoperită cu șervețele de bucătărie pentru a se absorbi surplusul de unt. Se servesc calde.
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *