Chec cu mascarpone și lămâie

posted in: Sugar Free | 0

 

 

Când aud mascarpone primul lucru care îmi trece prin minte este tiramisu şi o bună perioadă de timp l-am preparat în toate combinațiile posibile.O singură dată l-am folosit la un chessecake cu limetă şi gustul demențial m-a determinat să explorez şi alte rețete cu mascarpone, înafară de tiramisu. Lămâia nu lipseşte din frigider şi pe lângă parfumul subtil care îți îmbie casa, conferă oricărui tip de preparat o aromă delicată aşa că nu ezit să o folosesc cu regularitate.

Am ales să combin aceste două ingrediente, mascarpone şi lămâie într-un chec deoarece înafară de clasicul chec făcut de mama în copilărie nu am gustat sau preparat o altă variantă.

Este simplu de făcut, nu dispune de multe ingrediente, iar gustul este divin, divin am zis! Este uşor aromat şi umed, perfect pentru o gustare uşoară în zilele de vară şi nu numai. Se păstrează la frigider timp de 3 zile, dar sincer nu cred că va fi nevoie pentru că se consumă mai repede decât ai crede, cel puțin la noi aşa a fost!

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Print Recipe
Chec cu mascarpone și lămâie
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 40 minute
Passive Time 50 minute
Servings
1 tavă
Ingredients
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 40 minute
Passive Time 50 minute
Servings
1 tavă
Ingredients
Instructions
  1. Preincalzeste cuptorul la 175°C. Tapeteaza o tava normala de chec (20/10cm) sau poti folosi hartie de copt.
  2. Într-un vas mare amesteci făina cu praful de copt și sarea, după care se pune deoparte.
  3. Într-un alt vas mixați ouăle și xylitolul la viteză mare timp de 5 minute, pană când se deschid la culoare și devin cremoase. Reduceți viteza la minim și adăugati încet untul (topit și răcit) urmat de mascarpone, coaja+sucul de lămâie și păstaia de vanilie. Adăugati amestecul de făină și amestecați încet pană se combină.
  4. Se toarnă compoziția în tava de copt. Coaceți timp de 40-50 de minute sau pană când trece testul scobitorii. Permiteți prăjiturii să se răcească complet. Presărați cu puțină coajă de lămâie dacă vă place, pentru extra savoare.
  5. Se păstrează în frigider până la 3-4 zile și se servește la temperatura camerei.
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *