Banana Bread (Gluten-Free, Paleo)

 

Oficial declar această banana bread drept cea mai delicioasă pâine dulce pe care eu personal am încercat-o, din acest motiv vă invit cu mare drag să o încercați și voi. Fiind unul dintre deserturile preferate de mămici și adorate de cei mici, am  încercat și eu câteva rețete, combinatia ideală descoperind-o deabia atunci când am adăugat făina de cocos.

Actual făina de cocos este nelipsită din cămara noastră, fiind o alterntiva sănătoasă (gluten free) vizavi de celelate tipuri de făină. Este bogată în fibre, proteine ​​si grăsimi sănătoase și este lipsită de grâu și alte cereale. Are, de asemenea, un conținut scăzut de zahăr, carbohidrați digerabili și calorii. Se poate achiziționa online de pe numeroase site-uri bio/vegane sau dintr-un  magazin naturist.

Combinația dintre banane și nota subtilă oferită de uleiul și făina de cocos este absolut demențială. Are o consistență ușoară cu  o aromă dulce, naturală, care inevitabil te invită la încă o felie. Se poate păstra la frigider pană la 2 săptămani și este posibilă chiar și congelarea. O pâine delicioasă care  cu siguranță va fi adorată de cei mici și cei mari.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Print Recipe
Paleo banana bread
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 60 minute
Passive Time 1 h 10 minute
Servings
Ingredients
Course Gustare
Prep Time 10 minute
Cook Time 60 minute
Passive Time 1 h 10 minute
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 160℃. Într-o tavă de chec (aprox. 23/12cm) adăugați o hârtie de copt pe care o ungeți cu puțin ulei de cocos.
  2. Într-un castron mediu, amestecați făina de cocos, ghimbirul, praful de copt și sarea.
  3. Într-un castron mare, amestecați bine ouăle pană se deschid la culoare după care adăugați bananele zdrobite, mierea și vanilia (nu adăugati incă uleiul de cocos).
  4. Adăugati amestecul de făină peste cel de banane, amestecând pană când devine cremos și neted. Turnați compoziția în tavă. Separat se amestecă uleiul de cocos pană devine cremos, după care cu o spatulă îl turnați deasupra compoziției din tavă, nivelând uniform pe toată suprafața prăjiturii (în acest mod nu se va arde făina de cocos de la suprafață).
Recipe Notes

În locul uleiului de cocos se poate folosi aceeași cantitate de unt (nesărat) topit.

Se poate păstra intr-un recipient etanș la frigider pentru maxim 2 săptămâni. De asemenea se poate și congela până la maxim 3 luni.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *