Pyramidenkogel

 După aproape doi ani, timp în care ne-am acomodat cu noul stil de viață departe de țara natală, am început să vizităm din minunățiile locale și am început cu cel mai înalt turn de observație din lemn din lume…da! Weekendul trecut ne-am delectat cu ceea mai frumoasă priveliște oferită de turnul Pyramidenkogel, care pur și simplu este o bijuterie arhitecturală.Dotat cu un restaurant, bar și loc de joacă pentru copii, pur și simplu refuzi să mai pleci din vârful muntelui! Mai multe informații tehnice, preluate de pe wikipedia găsiți mai jos, credeți-mă merită citit.

 

 

 

Pyramidenkogel este un munte de 851 de metri (2792 ft) în Carintia, Austria. Este situat la sud de Wörthersee și în apropierea orașului Maria Wörth. Un turn de observare și difuzare din oțel și beton înalt de 54 de metri, turnul Pyramidenkogel a fost construit între 1966 și 1968 și a fost o atracție turistică “futuristă” bine cunoscută, conform Rough Guide Austria. În 2008, in ultimul sezon  de vară, înainte de construirea unui nou edificiu, turnul a salutat cinci milioane de vizitatori.

În iulie 2006, au fost făcute planuri de înlăturare a turnului existent și înlocuirea acestuia cu o nouă clădire, un centru de activitate multifuncțional, care a fost aprobat în 2007 și pentru care guvernul din Carintia a alocat 10 milioane EUR în 2008. Un concurs pentru noul design a fost lansat în 2007, iar firma de arhitectură Klaura & Kaden a câștigat competiția. Construcția ar fi trebuit să înceapă până la sfârșitul anului 2008, iar vechiul turn a fost implodat în octombrie 2008, dar dificultățile financiare și politice au împiedicat orice construcție nouă.

Noul turn, finalizat în 2013, a fost descris de Dietmar Kaden ca “Himmelsleiter aus gestapelten Ellipsen”, o scară spre rai formată din elipse stivuite care va funcționa ca un far pentru industria lemnului. Nu sa hotărât niciun nume; Markus Klaura a propus “Isis Noreia”, pentru zeițele Isis și Noreia.

Noul turn este construit din lemn și oțel, iar cu o înălțime de 100 de metri este cel mai înalt turn de observare din lemn din lume. Arhitecții Markus Klaura și Dietmar Kaden din Klagenfurt și inginerul structural Markus Lackner de la Villach au proiectat o structură care are o platformă de vizitatori la 83 de metri, o cafenea la 70 de metri și un diapozitiv de 66 de metri (cea mai lungă diapoziție) din Europa.

 

 

Clara’s look:  Zara top| Zara pants| H&M sneakers

Damian’s look: H&M shirt| Zara pants| H&M sandals

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *